Felicitări! Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig s-au calificat în turul trei al turneului de la Miami

Autor: Andrei Ionascu Postat la 25 martie 2017 49 afişări

Jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea (locul 65 WTA) şi Patricia Ţig (locul 95 în clasamentul mondial) s-au calificat, sâmbătă dimineaţă, în turul trei al turneului Premier Mandatory de la Miami, SUA, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari.

Mai întâi, Sorana Cîrstea a trecut de letona Anastasija Sevastova (26 de ani, locul 25 WTA), scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, după două ore şi 13 minute. Partida a fost extrem de echilibrată, Sevastova câştigând mai multe puncte decât Cîrstea. Românca a servit 3 aşi şi a comis 4 duble greşeli, iar procentajele de reuşită la serviciu au fost de 64% cu prima minge şi 37% cu a doua. Fiecare dintre cele două sportive a reuşit câte 7 break-uri.

În runda următoare, Sorana Cîrstea (26 de ani) va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki (26 de ani, 14 WTA), duminică dimineaţă, în jurul orei 04:30, pe arena centrală. Bilanţul confruntărilor directe este 4-3 pentru Wozniacki, fost lider mondial. Daneza a reuşit două finale în acest an, pe suprafeţe rapide, la Doha (înfrângere la Karolina Pliskova) şi Dubai (înfrângere la Elina Svitolina).

Pentru accederea în turul trei, Sorana Cîrstea şi-a asigurat 65 de puncte WTA şi un cec în valoare de 41.350 de dolari. În 2013, românca a ajuns până în optimile de finală ale întrecerii de la Miami.

Patricia Ţig a învins-o pe franţuzoaica Kristina Mladenovic (23 de ani, locul 18 WTA), scor 7-6 (4), 6-2, după două ore de joc. Românca a reuşit un as şi a comis 4 duble greşeli, iar procentajele la serviciu au fost 76% cu primul şi 56% cel de-al doilea. Patricia a reuşit 4 break-uri şi a cedat serviciul de doar două ori.

Sportiva din Galaţi, aflată pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al turneului de la Miami, a venit din calificări şi a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 20. Pentru acest succes, Ţig şi-a asigurat 95 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 41.350 de dolari.

În turul al treilea al competiţiei americane, Patricia Ţig, în vârstă de 22 de ani, va juca împotriva americancei Venus Williams (35 de ani, 12 WTA), fost lider mondial şi deţinătoare a 7 titluri de Mare Şlem.

Turneul WTA de la Miami se desfăşoară în perioada 20 martie - 2 aprilie şi este dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SORANA CÎRSTEA,
PATRICIA ŢIG,
MIAMI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.