FELICITĂRI! Alpinista Alexandra Marcu din România a cucerit vârful Chimborazo (6.268m), din Anzi. „A fost o ascensiune extrem de dificila dar am reusit! ”

Postat la 29 septembrie 2017 135 afişări

Alpinista Alexandra Marcu a cucerit luni după-masă vârful Chimborazo (6.268 m), din Munţii Anzi (Ecuador). “A fost o ascensiune extrem de dificilă, cu ore întregi de urcuş pe o pantă foarte înclinată şi temperaturi extrem de joase, dar am reuşit!”, a scris tânăra de 20 de ani pe pagina ei de socializare.

FELICITĂRI! Alpinista Alexandra Marcu din România a cucerit vârful Chimborazo (6.268m), din Anzi. „A fost o ascensiune extrem de dificila dar am reusit! ”

Alexandra a plecat în această expediţie din Munţii Anzi la jumătatea lunii septembrie împreună cu tatăl său, Dan Marcu, cel care o însoţeşte, de regulă, în ascensiunile montane, informează stiri.tvr.ro.

Pe Facebook, Alexandra Flavia Marcu a scris: „A fost o ascensiune extrem de dificila, cu ore intregi de urcus pe o panta foarte inclinata si temperaturi extrem de joase dar am reusit! Judetul Hunedoara, din nou, la inaltime! Varful Chimborazo, Muntii Anzi, Ecuador, la peste 6000m altitudine!

Expeditie sustinuta de : #ConsiliulJudeteanHunedoara, #GraficaPlus, #Nahanny, #ROConnect, #Enotech, #ScoaladeSchisiSnowboardStraja, #ComplexMontanaStraja, #ScarpaTimisoara, #FacultateadeGeografieUBBClujNapoca. In curand, vom posta mai multe fotografii si veti putea vedea locurile, oamenii si experienta prin care am trecut. :)”

Vârful Chimborazo este situat în Cordiliera Occidentală din Anzi, în centrul Ecuadorului, la 150 km sud-sud-vest de capitala Quito.

Tânăra alpinistă Alexandra Marcu, din Deva, este cunoscută pentru faptul că a escaladat primii şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii.

În ianuarie 2015, ea reuşea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reuşeşte să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile.

Alexandra Marcu este şi cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.