EY România: Ne aşteptam la controale mai abuzive din partea Fiscului, dar e mai mult PR

Postat la 11 aprilie 2019 250 afişări

EY România: Ne aşteptam la controale mai abuzive din partea Fiscului, dar e mai mult PR

Controalele ANAF nu s-au schimbat în 2019 faţă de cele de anul trecut, iar atitudinea Fiscului nu este una „mai abuzivă” aşa cum era de aşteptat pe fondul modului în care a comunicat instituţia legate de operaţiunile desfăşurate, spun consultanţii EY România în cadrul unei întâlniri cu presa.

„Ne aşteptam să fie controale mai aspre, mai abuzive, cu presiune mai mare faţă de cea normală din ultimii ani. Nu am văzut acest lucru. Nu înseamnă că sunt mai relaxate, dar nu am văzut schimbări majore într-o direcţie sau alta. Dată fiind retorica publică te aşteptai să fie multe mai multe abuzuri şi cazuri care ajung în instanţă”, spune Alex Milcev, partener, Liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică al EY România.

În schimb ANAF a pus accentul pe imagine şi PR mai mult decât în orice alt an.

„Nivelul de PR făcut de ANAF în ultimele luni nu se compară cu nimic făcuţi în anii trecuţi. Interesantă abordarea educativă a ANAF despre acţiunile sale. (...) Accentul a fost pe PR. Calitativ nu s-au schimbat multe lucruri. Încurajator este faptul că contribuabilii, cel puţin cei intervievaţi de noi, nu se simt nedreptăţiţi de control sau abuzaţi, ceea ce mai auzim câteodată. Bineînţeles că se întâmplă şi aberaţii şi cazuri extreme, le avem şi noi în practica noastră dar se pare că lucrurile nu se abat foarte mult de la normal”, adaugă Milcev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abuzuri,
controale,
romania,
fisc,
refuz,
anaf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.