Evgheni Şevciuk: UE trebuie să recunoască Transnistria dacă doreşte pace şi stabilitate

Postat la 16 aprilie 2014 57 afişări

Uniunea Europeană trebuie să recunoască independenţa Transnistriei dacă doreşte "pace şi stabilitate", afirmă Evgheni Şevciuk, liderul regiunii separatiste din Republica Moldova.

Evgheni Şevciuk: UE trebuie să recunoască Transnistria dacă doreşte pace şi stabilitate

 "Sovietul Suprem" de la Tiraspol a votat miercuri, în unanimitate, o solicitare adresată Dumei de Stat, Consiliului Federaţiei Ruse şi preşedintelui rus, Vladimir Putin, în vederea recunoaşterii independenţei regiunii transnistrene şi unirii cu Rusia.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, deputaţii din regiunea transnistreană îi cer liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, să iniţieze procedura de recunoaştere a Transnistriei ca stat suveran, în vederea unirii ulterioare cu Rusia. "Scopul poporului transnistrean este recunoaşterea statului creat", a spus vicepreşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Serghei Ceban.

Textul votat de Parlamentul din regiunea separatistă conţine, între altele, următoarea declaraţie: "Dreptul popoarelor la autodeterminare ar trebui să stea la baza deciziilor politice şi fiecare stat este obligat să respecte acest drept în conformitate cu normele universal recunoscute ale dreptului internaţional".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/evgheni-sevciuk-ue-trebuie-sa-recunoasca-transnistria-daca-doreste-pace-si-stabilitate-12476899
12476899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.