EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Ce trebuiau să scrie elevii de clasa a VIII-a la proba de Limba şi Literatura Română

Postat la 19 iunie 2017 272 afişări

Peste 144.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut, luni, 19 iunie, proba scrisă la limba română.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Ce trebuiau să scrie elevii de clasa a VIII-a la proba de Limba şi Literatura Română

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut, luni, proba la limba română, în cadrul evaluării naţionale, au avut de demonstrat apartenenţa la genul liric a poezie "Ploaia" de Magda Isanos şi de scris o compunere în care să prezinte o întâmplare dintr-o competiţie sportivă.

 

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Ei au avut de rezolvat două subiecte, primul cu cerinţe legate de un fragment din poezia "Ploaia" de Magda Isanos, printre care şi redactarea unei compuneri în care să se motiveze apartenenţa la gen liric a operei. La al doilea subiect, elevii au primit un text extras dintr-o revistă, pe margina căruia au avut de răspuns la mai multe întrebări, dar şi de scris o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să se prezinte o întâmplarea reală sau imaginară din timpul unei competiţii sportive.

 

'"Am avut mari emoţii, nu mă aşteptam să pice tot genul liric, mai ales că a picat şi anul trecut. Mă aştept să iau un 10 şi sper să iau 10 şi la matematică. Pentru admiterea la liceu, mă avantaja dacă era mai mare procentajul mediei claselor V-VIII, însă dacă mă concentrez în examen şi obţin 10, nu cred că mă va dezavantaja", a spus Irina, eleva a unei şcoli din Bucureşti.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.