Eurostat: România are cea mai mare creştere economică anualizată din UE în trimestrul II 2017 - 2

Postat la 16 august 2017 133 afişări

România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 5,7%, în al doilea trimestru din 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind urmată de Letonia, cu 4,8%, potrivit unui raport al Eurostat publicat miercuri.

Eurostat: România are cea mai mare creştere economică anualizată din UE în trimestrul II 2017 - 2

În perioada aprilie-iunie 2017 faţă de perioada similară de anul trecut, cele mai mici creşteri ale economiei au fost raportate în Belgia (1,4%), Italia (1,5%), Finlanda şi Marea Britanie (1,7%), potrivit primelor estimări publicate de Eurostat.

În al doilea trimestru de anul acesta, comparativ cu primul trimestru, România a înregistrat a treia cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 1,6%, după Cehia (2,3%) şi Suedia (1,7%).

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 0,6% atât în zona euro, cât şi în UE în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu trimestrul trecut.

În primul trimestru din 2017, PIB-ul a crescut cu 0,5% în ambele zone. Comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut, în al doilea trimestru, PIB-ul a crescut cu 2,2% în zona euro şi cu 2,3% în UE, după creşteri de 1,9%, respectiv 2,1% în perioada precedentă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.