Europa, lovită de URAGAN. Traficul aerian şi naval, ÎNCHIS astăzi în perioada în care viteza vântului va atinge şi 130km/oră. Unde se va deslănţui natura

Postat la 16 octombrie 2017 1261 afişări

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei că, potrivit Serviciului de Meteorologie irlandez, uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, va lovi coasta de Vest a Irlandei, potrivit unui comunicat premis MEDIAFAX.

Europa, lovită de URAGAN. Traficul aerian şi naval, ÎNCHIS astăzi în perioada în care viteza vântului va atinge şi 130km/oră. Unde se va deslănţui natura

„Pentru perioada de la 16 octombrie 2017, ora 9.00 până la 17 octombrie 2017, ora 03.00 a fost emisă o alertă de vânt puternic, cod roşu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării”, precizează Ministerul de Afaceri Externe.

Condiţiile meteorologice prognozate atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăşi 80 km/h, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 130 km/h, se arată în comunicat.

De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.