Euro a atins maximul ultimilor patru ani şi şapte luni: 4,5729 lei

Postat la 18 mai 2017 48 afişări

Cursul valutar afişat joi de Banca Naţională arată o cotaţie de 4,5729 lei/euro, valoare care nu a mai fost atinsă de la data de 24 octombrie 2012.

Euro a atins maximul ultimilor patru ani şi şapte luni: 4,5729 lei

După maximele atinse în anul 2012, când euro a trecut şi pragul de 4,6 lei, moneda europeană a evoluat într-un coridor de 4,35-4,55 lei, pentru ca joi să ajungă la maximul de 4,5729 lei.

În octombrie 2012, euro fusese cotat la 4,5740 lei.

Aprecierea euro din ultim ele zile a fost anticipată într-o oarecare măsură de către analişti, care interpretează mesajele băncii centrale ca fiind favorabile mai degrabă monedei naţionale. „Reiterăm că deşi am vedea mai degrabă argumente în favoarea întăririi leului (evoluţia mai slabă decât monedele din regiune, fundamentele bune), declaraţiile recente ale guvernatorului BNR sugerează că leul ar putea rămâne lângă valorile actuale pentru puţin timp”, a notat ING Bank într-un newsletter de analiză a pieţelor financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.