Eugen Teodorovici: Contribuabilii nu trebuie să mai depună formularul 600, chiar dacă nu este în mod clar menţionat

Postat la 01 februarie 2018 98 afişări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la Tulcea, că formularul 600 nu trebuie să mai fie depus de contribuabili, chiar dacă termenul a fost amânat pentru data de 15 aprilie 2018, această perioadă fiind necesară pentru găsirea unei soluţii de simplificare a acestuia.

Eugen Teodorovici: Contribuabilii nu trebuie să mai depună formularul 600, chiar dacă nu este în mod clar menţionat

„În şedinţă de Guvern a fost o primă ordonanţare de urgenţă, numărul unu, prin care prim-ministrul a decis amânarea termenului de depunere a acestui formular până pe 15 aprilie. Până la acest termen contribuabilii nu trebuie să mai depună acest formular. Chiar dacă unii vor spune că nu este în mod clar menţionat într-un act normativ, atâta timp cât a fost prelungit acest termen nu mai trebuie să depună contribuabilii un astfel de formular. (…) Cei care vor să o facă, pot să o facă. Dar atât timp cât noi spunem că vom găsi o soluţie faţă de ceea ce se întâmplă astăzi, adică va fi o formă mult simplificată a acestui formular, atunci oamenii nu au de ce să meargă la fisc să depună mai departe aceste formulare”, a declarat Teodorovici.

El a precizat, joi, într-o conferinţă de presă organizată la Tulcea, că, în acest termen, urmează să fie discutată o formulă mult simplificată a acestui formular, mai ales în contextul în care debirocratizarea sistemului fiscal din România este una dintre priorităţile sale pe acest mandat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.