Este Spania pe cale să devină următoarea Italie? Marea temă a acestor alegeri este fragmentarea electoratului. Astfel, va fi Madridul tras către extreme?

Postat la 19 aprilie 2019 670 afişări

În timp ce ascensiunea mişcării antiimigranţi, antifeministe Vox este alarmantă, posibilele rezultate ale alegerilor din această lună nu par să prezinte riscuri, scrie Ferdinando Giugliano, editorialist la Bloomberg.

Este Spania pe cale să devină următoarea Italie? Marea temă a acestor alegeri este fragmentarea electoratului. Astfel, va fi Madridul tras către extreme?

Partidele antisistem au înregistrat avansuri reale în Europa Sudică în ultimii ani, iar în contextul în care Spania merge la vot în această lună, mulţi sunt îngrijoraţi de ascensiunea Vox, o mişcare antiimigranţi şi antifeministă care a devenit o adevărată forţă electorală.

Pentru cei îngrijoraţi de orientarea Europei către populism, Madridul este departe de a urma calea Romei, şi cu atât mai puţin a Budapestei şi Varşoviei, scrie Giugliano. Partidele tradiţionale îşi menţin avansul, ceea ce înseamnă că următorul guvern nu va fi probabil foarte diferit de cele anterioare. Deşi acesta este al treilea vot naţional din patru ani, economia spaniolă a rezistat în faţa instabilităşii.

 

Totuşi, îngrijorările privitoare la Vox rămân. Vox nu este, bineînţeles, singurul partid antisistem care câştigă voturi în Spania. Podemos, partidul de extremă stânga condus de Pablo Iglesias, o duce mai rău decât în 2015, dar ar putea câştiga totuşi 12-13% din voturi. Partidele regionale sunt puternice de asemenea.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
spania,
madrid,
electorat,
tema

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.