Este OFICIAL: În sfârşit s-a TERMINAT! Cea mai urâtă taxă va fi istorie. Românii răsuflă UŞURAŢI

Postat la 09 noiembrie 2018 2345 afişări

Comisia Europeană a somat România să pună capăt mecanismului de plată defalcată a TVA, indicând într-o scrisoare ce urma să fie adresată administraţiei de la Bucureşti că această măsură contravine atât nor­melor UE în materie de TVA (Di­rectiva 2006/112/CE a Consiliului), cât şi libertăţii de a presta servicii (articolul 56 din Tra­tatul Uniunii Europene).

Este OFICIAL: În sfârşit s-a TERMINAT! Cea mai urâtă taxă va fi istorie. Românii răsuflă UŞURAŢI

Mecanismul alter­nativ al plăţii defalcate a TVA a fost introdus de la 1 ianuarie 2018, scopul declarat fiind combaterea evaziunii fiscale. Iniţial trebuia ca toată lumea să intre în acest mecanism, dar, apoi s-a renunţat, vizaţi fiind cei cu întârzieri şi companiile în insolvenţă.

Comisia a anunţat ieri că va trimite un aviz României în urma respingerii unei cereri din partea României de derogare de la nor­mele UE în acest domeniu, din cauza pre­­o­cupărilor legate de principiul propor­ţio­­nalităţii şi de compatibilitatea cu tratatul.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
istorie,
oficiali,
romani,
taxa,
tva

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.