Este oficial: Elevii şi profesorii vor avea asigurată infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru predarea online

Autor: Alexandru Nanu Postat la 09 iulie 2020 77 afişări

Este oficial: Elevii şi profesorii vor avea asigurată infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru predarea online

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va asigura elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

Mai exact, este vorba despre Legea nr. 109/2020 pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Astfel, se va  asigura, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv - laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

"Digitalizarea educaţiei este esenţială pentru a reuşi să traversăm situaţiile de criză ce pot apărea de-a lungul timpului, fără a deconecta elevii şi profesorii de la viaţa scolară", conform expunerii de motive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cadre didactice,
elevi,
internet,
acces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.