Este oficial. Autorităţile au stabilit cine va intra obligatoriu în carantină

Autor: Eugenia Foarfecă Postat la 22 iulie 2020 627 afişări

Este oficial. Autorităţile au stabilit cine va intra obligatoriu în carantină

Te anunţ că Ordinul Ministrului Sănătăţii care stabileşte modalitatea de aplicare a măsurilor prevăzute în noua Lege a carantinăriişi izolării a fost publicat în Monitorul Oficial.

În document scrie pentru cine anume se va impune carantina. Astfel, persoanele care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu SARS COV 2 , prin testare cu metoda RT-PCR, dar şi cei care vin din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări/sau zone stabilite de către INSP, în condiţiile legii, vor intra în carantină.

Unde anume se va stabili carantina? Carantina se va face la domiciliul persoanei carantinate, la o locaţie declarată de aceasta, sau în spaţii special desemnate de autorităţi.

Cine recomandă carantina? Medicul curant sau organele de control o recomandă, scrie în document.

Trebuie să ştii că, în actul normativ mai scrie şi că, în scopul prevenirii raspândirii bolii infectocontagioase, până la comunicarea deciziei DSP prin care se confirmă sau se infirmă măsura carantinei recomandată în spaţiul special desemnat de autorităţi sau, după caz, până la comunicarea hotărârii primei instanţe, dacă te hotărăşti să conteşti măsura,  nu poţi părăsi domiciliul, locaţia declarată pentru carantină sau, după caz, spaţiul special desemnat de autorităţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.