Este INIMAGINABIL ce se petrece: Cea mai nouă lege aprobată de PSD. ”A ŞTERS toate datoriile şmecherilor şi baronilor locali”

Postat la 19 ianuarie 2018 949 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 15 ianuarie, legea 29/2018 „privind anularea unor obligaţii fiscale“, dar fostul şef al Fiscului Ştefan Diaconu susţine că ea este făcută cu dedicaţie şi şterge datoriile baronilor locali ai PSD cu afaceri în imobliare.

Este INIMAGINABIL ce se petrece: Cea mai nouă lege aprobată de PSD. ”A ŞTERS toate datoriile şmecherilor şi baronilor locali”

„Ziua, ca hoţii profesionişti, Dragnea & co. au şters dintr-un condei datoriile şmecherilor, baronilor locali şi ale familiilor politrucilor cu afa­­ceri în imobiliare! Ciudat şi inexplicabil, pre­şedintele Iohannis a promulgat această lege!“, scrie Diaconu pe contul său de Facebook.

 

Ministerul de Finanţe a reacţionat şi a publicat o precizare potrivit căreia nu a susţinut aprobarea legii.

 

„Actul normativ a reprezentat o iniţiativă parlamentară. În cadrul dezbaterii proiectului de lege, punctul de vedere al Ministerului Finanţelor Publice a fost unul negativ, res­pec­tiv că nu susţine promovarea acestei iniţiative legislative. Precizăm că Ministerul Finanţelor Pu­blice şi-a menţinut această opinie pe în­treaga durată a procesului legislativ“, au susţinut Finanţele.

 

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în noiembrie trecut, iar în 21 decembrie 2017 a trecut de Camera Deputaţilor, fiind promulgat apoi la 15 ianuarie de preşedinte.

 

Potrivit legii, „în cazul tranzacţiilor în care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferenţa de obligaţii fiscale principale, respectiv impozitul pe venit şi contribuţiile sociale precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal (...) ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri dintr-o activitate independentă, obţinute de către persoanele fizice din transferul proprietăţilor imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iulie 2017 şi neachitate până la intrarea în vigoare a acestei legi“.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.