LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

ESCROCHERIA momentului.Cum puteti RĂMÂNE FĂRĂ BANI în doar câteva minute!

Postat la 08 octombrie 2019 21622 afişări

 ESCROCHERIA momentului.Cum puteti RĂMÂNE FĂRĂ BANI în doar câteva minute!

O escrocherie circulă pe internet în această perioadă. Escrocii vor să obţină bani de pe urma românilor care caută apartamente de închiriat, fără ca măcar sa iasă din casă. 

 

Iată cum funcţionează efectiv escrocheria:

Escrocul se pretinde a fi proprietar al unui apartament de lux pe care îl închiriază sub preţul pieţei. Suma cerută este de obicei între 200 şi 300 de euro pentru un apartament luxos, iar fotografiile sunt furate de pe internet, de obicei aparţinând unor mari hoteluri. Sub pretextul că în acest moment proprietarul nu locuieşte în oraş şi că ar fi cel mai bine ca viitorul chiriaş să testeze o perioadă apartamentul iar apoi să se încheie efectiv un contract, îi trimite o factură falsificată, de obicei cu sigla AIR BNB, ori chiar Booking prin care selectează ca perioadă de şedere o lună de zile. Preţul pare un chilipir însă alăturarea facturilor false alături de mărcile celebrelor site-uri îi bagă pe români în încurcătură şi le oferă senzaţia de veridicitate.

Odată ce victima ajunge să plătească cele câteva sute de euro, numărul de telefon devine inactiv. Astfel, escrocul ajunge să încaseze banii fară ca măcar să iasă din casă, ori să deţină vreun apartament.

Atenţie însă, pentru cei care nu ştiu: prin booking sau airbnb rezervările se fac direct pe site, iar plata dacă nu se face direct pe platformă, se efectuează în momentul cazării. Orice sume de bani cerute prin alte mijloace decât prin site-urile oficiale ar trebui sa vă ridice semne de întrebare.

În această perioadă a anului, odată cu migrarea studenţilor spre marile centre universitare din ţară, escrocii au început să posteze sute de astfel de anunţuri. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
perioada,
apartament,
casa,
internet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.