Erupţie echivalentă cu SUTE de bombe Hiroshima! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de NASA

Postat la 27 ianuarie 2022 3093 afişări

Erupţie echivalentă cu SUTE de bombe Hiroshima! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de NASA

Erupţia vulcanului din Regatul Tonga din Pacificul de Sud şi-a atins apogeul la data de 15 ianuarie 2022, având o forţă explozivă echivalentă cu 100 de bombe Hiroshima detonate în acelaşi timp, a anunţat NASA.

Cercetătorii au calculat forţa erupţiei cu ajutorul studiilor făcute din satelit şi la faţa locului.

„Acestea sunt estimări preliminare, însă credem că cantitatea de energie eliberată în timpul erupţiei a fost echivalentă cu 4 până 18 megatone de TNT”, a spus Jim Garvin, cercetător-şef al NASA la Centrul Goddard pentru Zbor Spaţial.

Asta face ca erupţia din Tonga să fie de sute de ori mai explozivă decât bomba atomică aruncată de Statele Unite peste Hiroshima în august 1945, a cărei explozie ar fi generat 15 kilotone de energie. De asemenea, estimarea face ca erupţia din Tonga să fie cea mai puternică erupţie vulcanică observată pe Terra în ultimii 30 de ani, de la erupţia Mount Pinatubo din 1991.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eruptie,
nasa,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.