Eric Olsen, vicepreşedinte Lafarge, va fi desemnat CEO-ul LafargeHolcim, după realizarea fuziunii

Autor: Ioan Dornescu Postat la 09 aprilie 2015 54 afişări

Consiliile de administraţie ale Lafarge şi Holcim au aprobat numirea lui Eric Olsen, vicepreşedinte executiv al grupului francez, în funcţia de CEO-ul al LafargeHolcim, pe care o va prelua după definitivarea procedurii de fuziune dintre cei doi producători de materiale de construcţii.

Eric Olsen (51 de ani) este în prezent vicepreşedinte Lafarge, fiind responsabil pentru operaţiunile din mai multe state, printre care Franţa, SUA, Brazilia şi Egipt.

El a intrat în grupul francez în 1999 şi este membru al comitetului executiv Lafarge din 2007.

"Datorită experienţei şi expertizei deţinute pe pieţele noastre cheie, Olsen este cea mai potrivită persoană pentru a conduce noua companie", afirmă, într-un comunicat, Wolfgang Reitzle, preşedinte al board-ului Holcim şi viitor co-preşedinte al LafargeHolcim.

La rândul său, CEO-ul şi preşedintele Lafarge, Bruno Lafont, afirmă că are încredere în abilităţile viitorului director general de a contribui la dezvoltarea cu succes a noului grup. Lafont ca prelua poziţia de co-preşedinte al companiei rezultate în urma fuziunii.

Holcim (Elveţia) şi Lafarge au convenit în aprilie 2014 o fuziune prin schimb de acţiuni, care ar crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro.

În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene a depins de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mai producători de ciment la nivel mondial.

În aceste condiţii, în luna februarie, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord cu producătorul irlandez CRH pentru ca acesta să cumpere cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro.

În România, producătorul irlandez va prelua activele companiei franceze Lafarge, şi anume două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu.

Activele Holcim din România includ două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

La 20 martie, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord privind revizuirea condiţiilor fuziunii anunţate anul trecut, după ce producătorul elveţian de ciment Holcim a arătat că nu va continua procesul de fuziune cu Lafarge în lipsa modificării înţelegerii iniţiale.

Noii termeni ai înţelegerii prevăd o rată de schimb a titlurilor celor două companii de 9 acţiuni Holcim pentru 10 acţiuni Lafarge.

Compania Eurocement Holding, al doilea mare acţionar al Holcim, va vota împotriva fuziunii producătorului elveţian de ciment cu grupul francez Lafarge, în cazul în care termenii acordului nu vor fi din nou modificaţi, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal la finele lunii martie.

Eurocement, care deţine 10,82% din acţiunile Holcim, considera că termenii acordului continuă să subevalueze compania elveţiană, în pofida revizuirii acestora.

Unul dintre subiectele controversate a fost rolul directorului general al Lafarge, Bruno Lafont, care trebuia iniţial să conducă grupul nou format, dar care va deveni, potrivit acord revizuit, co-preşedinte fără rol executiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LAFARGE,
HOLCIM,
CEO
/actualitate/eric-olsen-vicepresedinte-lafarge-va-fi-desemnat-ceo-ul-lafargeholcim-dupa-realizarea-fuziunii-14114553
14114553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.