Erdogan vrea să-l convingă pe Trump că organizaţia Stat Islamic poate fi învinsă fără miliţia kurdă

Postat la 28 aprilie 2017 71 afişări

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat vineri că vrea să-l convingă pe omologul său american, Donald Trump, că forţele armate susţinute de către Turcia ar trebui să fie utilizate pentru a recuceri oraşul sirian Raqqa de la Stat Islamic, nu miliţia kurdă, relatează site-ul Reuters.

Erdogan vrea să-l convingă pe Trump că organizaţia Stat Islamic poate fi învinsă fără miliţia kurdă

Erdogan a declarat că gruparea kurdă YPG a afectat "spiritul de solidaritate dintre SUA şi Turcia", dar că mizează pe îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale după instalarea Administraţiei Donald Trump.

Unitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG) este o componentă-cheie a forţelor siriene democratice (SDF), care au susţinerea Statelor Unite în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic în regiunea Raqqa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.