Erdogan se ceartă cu toată Europa: "Liderii europeni nu sunt oneşti"

Postat la 27 iulie 2016 2440 afişări

Erdogan se ceartă cu toată Europa: "Liderii europeni nu sunt oneşti"

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Uniunea Europeană nu a fost "onestă" în legătură cu acordul de gestionare a crizei imigranţilor din Siria, relatează BBC News online.

Situaţia acordului dintre Turcia şi UE, care a intrat în vigoare din 20 martie, a produs îngrijorări în urma tentativei de lovitură de stat de la data de 15 iulie.

În baza acordului, imigranţii clandestini care sosesc în Grecia din Turcia sunt trimişi înapoi pe teritoriul turc, după sunt înregistraţi, iar solicitările lor de azil urmează a fi procesate.

"Liderii europeni nu sunt oneşti", a spus Recep Erdogan într-un interviu acordat postului german de televiuziune ARD.

Din cele trei miliarde de euro ce fuseseră garantate Turciei, UE a furnizat doar 1-2 miliarde de euro, a adăugat preşedintele turc.

Turcia găzduieşte aproximativ 2,7 milioane de refugiaţi sirieni, iar, potrivit lui Recep Erdogan, costurile suferite până acum de statul turc, 11 miliarde de euro, au depăşit ajutorul financiar acordat de UE.

"Turcia îşi susţine în continuare angajamentul luat în faţa refugiaţilor, dar şi-au ţinut europenii promisiunea către Turcia?", a spus liderul turc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.