Erdogan avertizează, în culmea FURIEI după referendumul kurzilor: Vor PLĂTI preţul. Au deschis o RANĂ şi au răsucit cuţitul în ea

Postat la 01 octombrie 2017 491 afişări

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă, că autorităţile kurde din Irak vor plăti preţul pentru organizarea referendumului pentru independenţă, adăugând că nu vor forma un stat independent, relatează The Independent.

Erdogan avertizează, în culmea FURIEI după referendumul kurzilor: Vor PLĂTI preţul. Au deschis o RANĂ şi au răsucit cuţitul în ea

Kurzii din Irak au organizat luni un referendum pentru independenţă, în pofida cererilor şi ameninţărilor lansate de alte state din regiune care se tem de alte posibile valuri secesioniste. Aproape 93% dintre cei care au votat în referendum s-au declarat favorabili independenţei kurzilor.

”Ei nu vor forma un stat independent. Ei au deschis o rană în această regiune şi au răsucit cuţitul în ea”, a declarat Erdogan la o întrunire a partidului de guvernământ din Turcia, AKP.

De-a lungul timpului, Erdogan a construit puternice legături comerciale cu autorităţile kurde din nordul Irakului, Turcia fiind o ţară de tranzit a exporturilor petroliere din regiunea kurdă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.