Emanuel Ungureanu: Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulţi pacienţi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 mai 2021 253 afişări

Împărţirea în spitale COVID şi non-COVID a fost o greşeală uriaşă, declară deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate: „Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulţi pacienţi”.

Emanuel Ungureanu: Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulţi pacienţi

Emanuel Ungureanu solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienţii non-COVID.

„Sunt extrem de îngrijorat pentru accesul pacienţilor în spitale, care încă este destul de limitat în foarte multe spitale, din cauza acestei împărţiri criminale în spitale COVID şi non-COVID. Am spus că asta este o greşeală uriaşă şi totuşi statul român a făcut-o de atât de multe luni”, spune la RFI Ugureanu..

Deputatul USR PLUS prezintă situaţia din unele spitale.

„De dimineaţă am vorbit la Spitalul Foişor, acolo avem doar cinci pacienţi la ATI pe zona de Covid, adică cât ţine acea staţie de oxigen, care a fost forţată, din punctul meu de vedere, în mod inconştient de către DSU. Spitalul Foişor trebuie redat pacienţilor cu probleme ortopedice. Acei cinci pacienţi ar fi trebuit să fie deja transferaţi în altă parte, pentru că nu poate să ţină acel ATI două circuite. Am vorbit la Spitalul Colentina şi în câteva zile se va redeschide în sfârşit pentru toţi pacienţii, mai ales pentru cei cu boli rare, care au fost neglijaţi nepermis de statul român în aceste luni, un an şi aproape patru luni. Spitalul din Râmnicu Sărat, pentru că eu sunt deputat USR PLUS de Buzău, se va redeshide astăzi, cel târziu mâine, pentru toţi pacienţii. Spitalul Witting din Bucureşti, atenţie, pe 330 de paturi are cinci pacienţi în tot spitalul doar cu Covid, trei în zona ATI şi doi pe secţie, deci avem medici care şomează de 14 luni şi totuşi îşi primesc salariile şi pacienţii nu au unde să meargă”, adaugă Emanuel Ungureanu.

El precizează că a cerut o statistică cu toate spitalele din România care interzic încă accesul pacienţilor non-COVID în spitale.

„Nu sunt mulţumit deloc de DSP-uri. Este o lentoare acolo şi o incompetenţă de nedescris (...). Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulţi pacienţi”, conchide Emanuel Ungureanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungureanu,
spitale,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.