Elon Musk, tot mai aproape de a-şi îndeplini visul din cadrul SpaceX: În doar câteva săptămâni, proiectul Starlink va oferi acces la internet de mare viteză în aproape toată lumea

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 30 iunie 2021 152 afişări

Elon Musk, tot mai aproape de a-şi îndeplini visul din cadrul SpaceX:  În doar câteva săptămâni, proiectul Starlink va oferi acces la internet de mare viteză în aproape toată lumea

Reţeaua de sateliţi a lui Elon Musk, Starlink, va oferi acces la internet în bandă largă în aproape toată lumea începând cu luna august, excepţiile fiind reprezentate de regiunile polare, notează Bloomberg.

Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX), cu o valoare de circa 74 de miliarde de dolari, a lansat până acum aproximativ 1.500 de sateliţi, în timp ce operaţiunile Starlink sunt prezente în peste zece ţări, a declarat Musk în timpul unei conferinţe de zilele trecute. Investiţiile totale ale reţelei vor fi cuprinse între 5 miliarde şi 10 miliarde de dolari înainte ca fluxul de cash să intre în teritorii pozitive, a adăugat miliardarul.

Musk este de părere că Starlink va avea nevoie de 20-30 de miliarde de dolari pentru a-şi menţine poziţia la un nivel competitiv. Serviciul, care are deja peste 69.000 de utilizatori activi, ar putea atinge o jumătate de milion în următoarele 12 luni.

„Ţelul nostru este să nu intrăm în faliment. Dacă reuşim în această privinţă, ne vom putea gândi la următorul pas”, glumeşte antreprenorul.

SpaceX intenţionează să ofere internet de mare viteză către 5% din populaţia globului, mai exact în regiunile în care nu pot ajunge reţelele convenţionale de wireless şi fibră optică. Musk susţine că a încheiat acorduri cu doi operatori telecom, Starlink urmând să le furnizeze aşa-zisele „porţiuni backhaul”, care cuprind legăturile dintre subreţele şi reţeaua de bază.

În prezent, reţeaua de sateliţi mişcă 30 de terabiţi de date pe secundă, Musk luând în vizor un timp de răspuns al reţelei de sub 20 de milisecunde.

Compania plănuieşte să lanseze anul viitor o nouă versiune de sateliţi care ar putea acoperi zonele polare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
acces,
viteza,
proiect,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.