Elon Musk dezvăluie noul Tesla Model S Plaid, vehicul ce poate ajunge la 100 km/h în două secunde, cu o autonomie de peste 620 km. Preţul ajunge la 130.000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 11 iunie 2021 149 afişări

Elon Musk dezvăluie noul Tesla Model S Plaid, vehicul ce poate ajunge la 100 km/h în două secunde, cu o autonomie de peste 620 km. Preţul ajunge la 130.000 de dolari

Tesla a început oficial livrările pentru noul Model S Plaid, cel mai rapid automobil al companiei de până acum, anunţul fiind realizat de CEO-ul Elon Musk în cadrul unui eveniment dedicat clienţilor, organizat în fabrica producătorului din Fremont, California.

„De ce să produci o maşină atât de rapidă? Este ceva destul de important pentru viitorul energiei sustenabile. Trebuie să dovedim că maşina electrică este clar cel mai bun tip de automobil”, a spus Musk, îmbrăcat într-o geacă de piele şi blugi, scrie publicaţia americană Bloomberg.

Tesla produce în prezent patru vehicule: modelele S, X, 3 şi Y, ultimele două reprezentând majoritatea vânzărilor la nivel global. Musk a declarat că Modelul S Plaid are o autonomie de circa 630 de kilometri, o viteză maximă de 320 km/h şi poate ajunge la 100 km/h în mai puţin de două secunde.

Conform site-ului companiei, preţul vehiculului este de aproximativ 130.000 de dolari.

„Asta numesc eu inginerie la limita fizicii”, spune Musk.

Modelul S, primul progres major al Tesla, a fost scos la vânzare în 2012 şi era programat de multă vreme pentru o actualizare. Fraza „Plaid Mode” este o trimitere la filmul de comedie din 1987 Spaceballs, regizat de Mel Brooks.

Musk a evidenţiat sistemul de entertainment al maşinii, adăugând că este la nivelul unui PlayStation5, în timp ce sistemul de sunet oferă experienţa unui home-theater.

Remarcile lui Musk au evitat acel element surpriză al altor vehicule din gama oferită de firmă, precum Semi Truck şi Cybertruck. Antreprenorul a refuzat să vorbească despre celulele de acumulator produse în fabricile Tesla şi nu a spus nimic despre decizia de a anula construirea aşa-zisei versiuni „Plaid+”. Spre sfârşitul evenimentului, Musk a anunţat că prima rundă de livrări va include 25 de vehicule, urmând să ajungă la 1.000 de automobile pe săptămână în următorul trimestru.

Acţiunile Tesla au scăzut cu peste 16% anul acesta, compania încadrându-se sub performanţele generale ale S&P 500, indice în cadrul căruia a fost inclusă în noiembrie anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
automobil,
pret,
anunt,
eveniment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.