Elon Musk avertizează din nou: Inteligenţa artificială ar putea deveni un dictator nemuritor de care nu vom putea scăpa niciodată

Postat la 09 aprilie 2018 198 afişări

Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX şi Tesla a avertizat în cadrul unui documentar că dezvoltarea inteligenţei artificiale de către o companie sau altă organizaţie ar putea rezulta în crearea unei forme de inteligenţă artificială care să conducă lumea, potrivit CNBC.

Elon Musk avertizează din nou: Inteligenţa artificială ar putea deveni un dictator nemuritor de care nu vom putea scăpa niciodată

„Cel mai puţin înfricoşător scenariu de viitor pe care mi-l poi închipui e acela în care avem inteligenţă artificială democratizată, deoarece dacă o companie sau un mic grup reuşeşte să dezvolte o superinteligenţă artificială superioară omului, aceasta ar putea prelua controlul lumii”, a spus Musk.

 

Documentarul realizat de Chris Paine examinează mai multe exemple de inteligenţă artificială, inclusiv cu aplicabilitate în domeniul militar, tehnologie de pe Wall Street sau algoritmi care ajută la împrăştierea de ştiri false. Face de asemena paralele către filme consacrate precum „The Matrix” din 1999 sau „Ex Machina” din 2016.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.