Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeaţi că aş fi făcut toate astea dacă eram un om obişnuit?”

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 mai 2021 165 afişări

Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeaţi că aş fi făcut toate astea dacă eram un om obişnuit?”

Antreprenorul Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger, în timp ce a apărut în emisiunea televizată Saturday Night Live (SNL), anunţă BBC.

Musk, în vârstă de 49 de ani, le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care este gazda programului.

Cei care suferă de Asperger interpretează mediul în mod diferit faţă de alte persoane. Este prima dată când Musk vorbeşte despre starea sa.

Antreprenorul a fost gazda spectacolul - un rol râvnit, care a mai fost ocupat de o serie de vedete printre care Adele, Chris Rock, Ringo Starr şi Will Ferrell.

Cu toate acestea, unii oameni i-au pus la îndoială afirmaţia, pe reţelele de socializare. Aceştia au subliniat că actorul de comedie Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experienţa sa cu sindromul Tourette şi Asperger, a găzduit anterior SNL.

Domnul Musk, care are peste 53 de milioane de adepţi pe Twitter, a glumit şi despre modul în care el utilizează reţelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici şi chiar ameninţări legale de tweet-urile sale.

„Uite, ştiu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar aşa funcţionează creierul meu”, a spus el. "Pentru oricine s-a simţit supărat, vreau doar să spun că am reinventat maşinile electrice şi că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?"

Sindromul Asperger este o formă de autism, care presupune comportament repetitiv, vorbire întârziată şi vocabular sărac, incapacitatea de a percepe limbajul non-verbal sau incapaccitatea de a înţelege ceea ce cred alţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
asperger,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.