Elevul care s-a JUDECAT cu şcoala, inspectoratul şi ministerul si a câştigat. Acum trebuie să primescă şi despăgubiri

Postat la 11 iunie 2019 903 afişări

Un fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, Andrei Ionuţ Cocîrlău, a câştigat procesul intentat şcolii, inspectoratului şi ministerului, prin care a contestat mutarea sa disciplinară. Elevul a câştigat în instanţă şi despăgubiri în bani.

Elevul care s-a JUDECAT cu şcoala, inspectoratul şi ministerul si a câştigat. Acum trebuie să primescă şi despăgubiri

Problemele lui Andrei Ionuţ Cocîrlău au început în 2016, după ce tânărul a cerut, alături de alţi colegi, în scris, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun.

Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi a conducerii şcolii. În cele din urmă, elevul a fost şi mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Slatina.

În această situaţie, adolescentul a intentat proces împotriva a 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al liceului, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul şcolar general şi alţi inspectori şi chiar împotriva Ministerului Educaţiei.

La începutul procesului, în 2016, tânărul era elev în clasa a XII-a, acum este student la Drept.

Iniţial, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentinţa a fost data în 7 iunie şi elevul a obţinut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt, dar şi daune materiale şi morale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elev,
liceu,
olt,
instanta,
anulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.