Elevii mai multor şcoli, obligaţi să circule pe şosea din cauza trotuarelor acoperite de zăpadă: Am învăţat la şcoală că ar trebui să circulăm pe trotuar, dar dacă sunt înzăpezite...

Postat la 17 ianuarie 2017 91 afişări

Elevii mai multor şcoli, obligaţi să circule pe şosea din cauza trotuarelor acoperite de zăpadă: Am învăţat la şcoală că ar trebui să circulăm pe trotuar, dar dacă sunt înzăpezite...

Elevii mai multor şcoli din Bucureşti, care s-au întors la şcoală din vacanţa prelungită de iarnă, au fost nevoiţi să circule pe şosea, printre maşini, din cauza trotuarelor nedeszăpezite şi pline de mormane de omăt acumulat după intervenţia operatorilor de la firmele de salubritate.

Autorităţile locale din Bucureşti au decis că este sigur pentru elevi să revină la cursuri, astfel că luni, şcolile, liceele şi grădiniţele şi-au redeschis porţile, cu o săptămână mai târziu decât era preconizat. Cu toate că zăpada de pe trotuarele din faţa unităţilor de învăţământ a fost îndepărtată, pe trotuarele din preajma acestor şcoli nici locuitorii, nici firmele de salubritate nu au curăţat omătul acumulat.

Elevii mai multor şcoli din Bucureşti au fost nevoiţi, din cauza trotuarelor înzăpezite, să circule pe şosea, printre maşini, în drumul lor spre şcoli şi licee. Un exemplu este şcoala gimnazială ,,Şerban Vodă", din Sectorul 4 al Capitalei, unde trotuarul a fost deszăpezit, dar niciunul dintre trotuarele străzilor adiacente nu au fost curăţate, iar copiii au mers spre şcoală pe şleaurile formate de autoturisme pe şosea. În timp ce părinţii şi bunicii ridică din umeri şi spun că asta e situaţia şi trebuie să se adapteze, cei mici recunosc că e periculos, dar e singurul mod de a ajunge la ore.

,,Văd că e zăpadă, dar ce să facă?! Cât de cât se merge. Pe vremea lui Ceauşescu veneau şi ne scoteau pe toţi câte două ore la dat zăpada, acum nici măcar în faţa curţilor şi blocurilor nu mai fac curat", a spus bunica unuia dintre elevii şcolii gimnaziale ,,Şerban Vodă", din Sectorul 4 al Capitalei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
elevi,
scoala,
sosea,
zapada,
cauza,
trotuar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.