Elena Udrea şi-a deschis staţiune în România. Mii de turişti s-au călcat în picioare în primul weekend

Postat la 30 iulie 2014 7278 afişări

Elena Udrea şi-a deschis staţiune în România. Mii de turişti s-au călcat în picioare în primul weekend

Staţiunea Boghiş Băi din judeţul Sălaj, deţinută de femeia de afaceri Lia Stanca şi de Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a avut în cele trei zile care au trecut de la redeschidere mii de turişti.

Potrivit Vocea Transilvaniei, care o citează pe Lia Stanca, în ziua de duminică 27 iulie au fost prezenţi 2.300 de turişti în cadrul staţiunii. Baza de agrement a fost redeschisă pe 25 iulie, după mai multe lucrări de modernizare începute la finele anului trecut. În primele două zile de funcţionare, vineri şi sâmbătă, au fost prezente aproape 1.500 de persoane.

Lia Stanca a declarat că numărul mare de turişti a dus şi la câteva probleme de logistică: "S-au creat cozi, motiv pentru care lucrăm deja la rezolvarea acestei probleme. Se va deschide încă o casă pe intrare şi încă două puncte de ieşire."

Elena Udrea a intrat oficial în afacerea de la Boghiş, o comună din Sălaj cu un izvor de apă termală şi altul de apă minerală, la sfârşitul anului 2013. Aici, Udrea s-a asociat cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din zonă, Lia Stanca, proprietara grupului de firme Vidalis, primit integral în urma divorţului. Până în 2008, Lia Stanca a fost soţia ex-generalului de securitate trecut ulterior la SRI, Viorel Nicolae Stanca, implicat în afaceri cu turism după ce a luat de la stat, în anii ` 90, hotelurile din zonă şi supranumit "generalul lui Băsescu" pentru protecţia pe care actualul preşedinte i-a acordat-o aproape 10 ani pe poziţii de vârf în PD, în ciuda trecutului său controversat, scrie gandul.info.

Primele indicii despre intenţiile sale la Boghiş au fost date de Elena Udrea în noiembrie, frără a menţiona însă cine îi vor fi asociaţii în noua afacere. În octombrie înregistra însă deja dosarul noii sale firme, SC Băi Boghiş SRL, având ca activitate "hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare" şi în care a intrat ca partener cu 50%. Restul de 50% revin în principal Elenei Veronica Stanca, mai cunoscută ca Lia Stanca, 40%, şi Mariei Ciurte, desemnată şi unic administrator al companiei - 10%. Sediul din Zalău al firmei, aranjat în acte încă din septembrie, este preluat de la SC Vidalis Impex SRL, una din firmele grupului Vidalis al Liei Stanca. Investiţia în noile spaţii de cazare va începe în 2014. Deocamdată, baza de tratament a Liei Stanca de la Boghiş are un hotel, 28 de bungalow-uri şi un teren pentru camping, un bazin cu apă termală şi un restaurant, mai scrie sursa citată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elena-udrea-si-a-deschis-statiune-in-romania-mii-de-turisti-s-au-calcat-in-picioare-in-primul-weekend-13003862
13003862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.