El este cel mai bogat om din Africa. Singurul miliardar de culoare care este prezent în topul 50 al celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Postat la 08 februarie 2016 2292 afişări

El este cel mai bogat om din Africa. Singurul miliardar de culoare care este prezent în topul 50 al celor mai bogaţi oameni de pe planetă

O singură persoană de pe continentul african se află în topul 50 al celor mai bogaţi oameni de pe planetă, iar aceasta este omul de afaceri nigerian, Aliko Dangote. Acesta are o avere estimată la 14.3 miliarde de dolari, adică 2.5% din PIB-ul Nigeriei, informează Business Insider.

Dangote şi-a făcut averea din afacerile cu ciment, Dangote Cement, care a înregistrat vânzări de 2.4 miliarde de dolari anul trecut. Omul de afaceri deţine fabrici de ciment în mai multe ţări din Africa: Zambia, Senegal, Tanzania şi Africa de Sud.

Dangote este cunoscut şi ca fiind  o persoană care este implicată activ în caritate, ce în calitate de preşedinte al fundaţiei Dangote supraveghează mai multe iniţiative în educaţie, agricultură şi sănătate. „Aliko este cel mai bogat om din Africa, iar afacerile sale stimulează creşterea economică de pe continent. Asta este impresionant, dar eu îl cunosc mai bine ca fiind un om ce se află în căutarea unei modalităţi de a reduce decalajul dintre mediul de afaceri privat şi sănătatea publică”, a spus Bill Gates despre Dangote.

Omul de afaceri nigerian se află pe locul 49 în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă realizat de Wealth-X, companie de cercetare.

Aliko Dangote este CEO-ul şi preşedintele companiei de 35 de ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/el-este-cel-mai-bogat-om-din-africa-singurul-miliardar-de-culoare-care-este-prezent-in-topul-50-al-celor-mai-bogati-oameni-de-pe-planeta-15049715
15049715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.