Efervescenţă la graniţe de Sărbători: Peste 1,5 milioane de persoane au trecut frontierele de Crăciun

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 30 decembrie 2019 43 afişări

Efervescenţă la graniţe de Sărbători: Peste 1,5 milioane de persoane au trecut frontierele de Crăciun

Peste 1,5 milioane de persoane au trecut frontierele de Crăciun, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria. De Revelion, Poliţia de Frontieră se aşteaptă ca mulţi români să iasă din ţară, în special la frontiera cu Bulgaria.

În perioada sărbătorilor Crăciun, prin punctele de trecere a frontierei s-a înregistrat o creştere a traficului de persoane faţă de o perioadă normală, însă nu au fost blocaje sau timpi mari de aşteptare.

În perioada 21-28 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.551.000 de persoane, din care 896.000 pe sensul de intrare în ţară şi 655.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de aproximativ 357.000 de mijloace de transport, dintre care 203.000 pe sensul de intrare şi 154.000 pe sensul de ieşire.

Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 620.000 de persoane, precum şi cele aeroportuare unde au efectuat formalităţile peste 409.000 de persoane.

Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu aproximativ 237.000 de persoane, respectiv P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 261.000 de persoane.

Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, în continuare vor fi menţinute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În continuare, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Poliţia de Frontieră recomandă, în condiţiile în care de Revelion mulţi români vor merge să-şi petreacă sărbătorile în afara graniţelor, folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei, pregătirea din timp a documentelor de călătorie şi consultarea aplicaţiei trafic on-line.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frontiere,
crăciun,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.