Efectul taxelor PSD anunţate peste noapte: moneda EURO a explodat iar

Postat la 20 octombrie 2017 75 afişări

În urma "harababurii" declanşate involuntar de liderii PSD în ultimele zile, prin declaraţiile surprinzătoare în domeniul fiscal, cursul euro-leu a explodat din nou şi este la un pas de pragul psihologic de 4,6 lei/euro.

Efectul taxelor PSD anunţate peste noapte: moneda EURO a explodat iar

În ultimele două zile, cursul a urcat de la 4,5802 lei până la valoarea de 4,5975 lei/euro, atingându-se astfel maximul lunii octombrie.

Schimbarea de trend este destul de bruscă, în condiţiile în care pe 10 octombrie moneda europeană a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două luni (4,5729 lei/euro).

Scăderea apetitului investiţional poate fi pus şi pe seama declaraţiilor surprinzătoare ale ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, care a anunţat o nouă taxă de 2% pentru angajatori, dar şi ale şefului PSD, Liviu Dragnea, care a confirmat amânarea legii pensiilor pentru 2019 şi renunţarea la impozitul zero pentru salariile mici.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,5975 lei/euro, 3,8945 lei/dolar, 3,9646 lei/franc elveţian. Leul atinge un nou minim al lunii octombrie.

Dolarul american rămâne la 3,89 lei, aproape de cursul de ieri anunţat de BNR.

Nu doar românii cu rate în euro sunt loviţi de fluctuaţiile cursului valutar. Şi cei cu rate în lei au probleme: ROBOR la şase luni a crescut din nou până la 2,02% şi a atins cel mai ridicat nivel din 30 decembrie 2014. Roborul la 9 luni a crescut în trei zile de la 2,05 la 2,08%, scrie relaitatea.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
explozie,
efect,
moneda euro,
noapte,
taxe,
declaratii,
lideri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.