Efectul dramatic al digitalizării sectorului de retail: Peste 50.000 de angajaţi ai sectorului au fost concediaţi în ultimele şase luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 iulie 2018 372 afişări

Efectul dramatic al digitalizării sectorului de retail: Peste 50.000 de angajaţi ai sectorului au fost concediaţi în ultimele şase luni

Aproximativ 50.000 de locuri de muncă au dispărut în prima jumătate a anului încât sectorul de retail s-a confruntat cu maratonul închiderilor de magazine, potrivit The Independent.

Analizele arată că 50.000 de oameni au fost concediaţi sau şi-au văzut locul de muncă pus în periciol, majoritatea dintre ei lucrând în magazine de stradă deţinute de branduri cunoscute.

Doar în ultimele săptămâni, retailerul House of Fraser s-a văzut forţat să concedieze 6.000 de persoane în urma planului de a închide magazine, în timp ce retailerul Poundworld a intrat sub administrare specială, fiind astfel puse în pericol peste 5.000 de locuri de muncă. Raportul vine după prăbuşirea giganţilor Toys R Us şi Maplin de anul acesta.

„Retailul este dependent de banii din buzunarele clienţilor. Unul dintre motivele pentru care anumite magazine se chinuie să vândă este acela că salariile nu au crescut prea mult”, spune Frances O Grady, secretar general al sindicatului TUC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
retail,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.