Efectul de bumerang al legii "Dragnea" de eliminare a 102 taxe

Postat la 21 februarie 2018 316 afişări

Legea "Dragnea" de eliminare a 102 taxe, trecută în viteză prin Parlament la sfârşitul anului 2016, prin care s-a renunţat, între altele, la timbrul de mediu (sau taxa auto) a dus la creşterea parcului auto al ţării cu 630.000 de noi autoturisme, majoritatea rable aduse din Occident.

Efectul de bumerang al legii "Dragnea" de eliminare a 102 taxe

Cererea de carburanţi s-a majorat semnificativ anul trecut, cu 6,7%, ca urmare a creşterii economice a României şi suplimentării parcului auto al ţării cu 630.000 de maşini, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

În aceste condiţii afacerile Petrom au crescut spectaculos anul trecut - profitul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom a fost anul trecut de 2,491 miliarde de lei, mai mare cu 139% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

"Cel mai important factor a fost cererea de produse energetice din România, piaţa noastră principală, care, pe fondul creşterii economice deosebite a României, cea mai mare din comunitatea europeană, conform statisticilor, a avut un impact pozitiv asupra cererii de produse", a afirmat ea.

Potrivit reprezentantului OMV Petrom, la aceasta se adaugă faptul că, anul trecut, parcul auto al ţării a crescut cu peste 630.000 de maşini.

Numărul extrem de mare de maşini vechi aduse în ţară, cu norme de poluare sub Euro 3, constituie un factor important în creşterea nivelului de poluare din marile oraşe. Dar eliminarea taxei auto, cumulată cu introducerea supraaccizei, a adus venituri suplimentare l bugetul de stat, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eliminare,
dragnea,
lege,
taxe,
efect,
crestere,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.