Editorial The New York Times: Procurorii au nevoie de un organism de supraveghere

Postat la 16 august 2018 38 afişări

Un proiect de lege adoptat de Legislatura statului New York prevede înfiinţarea unei comisii independente care să ancheteze abaterile săvârşite de procurori, în contextul în care o analiză a 250 de condamnări anulate a relevat că într-o treime din cazuri procurorii au comis abuzuri.

Editorial The New York Times: Procurorii au nevoie de un organism de supraveghere

"Problema este evidentă: procurorilor nu le place să recunoască, dar cu toate că majoritatea sunt oneşti şi respectă legea, abaterile în rândul procurorilor rămân frecvente", se afirmă într-un editorial publicat în ediţia de miercuri a cotidianului The New York Times.

O analiză referitoare la 250 de condamnări anulate în New York în ultimele trei decenii a relevat că într-o treime din cazuri procurorii au săvârşit abuzuri, inclusiv prin alterarea unor dovezi cheie, ascunderea de dovezi sau constrângerea martorilor să depună mărturie mincinoasă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.