Economia zonei euro a depăşit aşteptările pentru T1 2019 şi a crescut cu 0,4%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 aprilie 2019 41 afişări

Economia zonei euro a depăşit aşteptările pentru T1 2019 şi a crescut cu 0,4%

Datele preliminare arată că economia zonei euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru, faţă de o creştere de 0,2% în T4 2018, respectiv 0,1% în T3 2018, potrivit CNBC.

Investitorii europeni aşteaptă cele mai recente date din regiune pentru a şti dacă încetinirea creşterii economice va continua sau există semne de revenire.

Analiştii au estimat o creştere cuprinsă între 0,2% şi 0,4%, în timp ce analiştii chestionaţi de Reuters au estimat o creştere de 0,3%.

Astăzi, Spania a publicat cifrele pe primul trimestru şi a înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce Franţa a înregistrat 0,3%.

Datele sunt cu atât mai importante în contextul în care economia Germaniei se îndreaptă spre cea mai slabă performanţă din ultimii şase ani, potrivit estimărilor lansate de guvern, citate de Blomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
economie,
zona euro,
asteptari,
cnbc,
analisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.