Economia SUA a crescut cu 2,3% în trimestrul al doilea

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 30 iulie 2015 71 afişări

Economia Statelor Unite a înregistrat o creştere de 2,3% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de Departamentul pentru Comerţ.

Departamentul pentru Comerţ a revizuit totodată datele aferente primului trimetru, de la o contracţie de 0,2% la un avans de 0,6%, transmite Bloomberg.

Analiştii au estimat că PIB-ul SUA a consemnat o creştere de 2,5% în trimestrul al doilea.

Economia americană a depăşit constrângerile de la începutul anului, provocate de vremea nefavorabilă, dar încetinirea creşterii mondiale, aprecierea dolarului şi majorările insuficiente ale salariilor ar putea limita ritmul de dezvoltare în 2015.

Oficialii Rezervei Federale, care urmează să înceapă în acest an creşterea dobânzilor, au conchis miercuri, după o şedinţă de două zile a consiliului de politică monetară, că economia americană înregistrează progrese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ECONOMIE,
economia sua
/actualitate/economia-sua-a-crescut-cu-2-3-in-trimestrul-al-doilea-14658168
14658168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.