Economia Bulgariei isi revine: Fitch a imbunatatit perspectiva ratingurilor tarii vecine de la negativa la pozitiva

Postat la 24 mai 2011 16 afişări

Fitch Ratings a imbunatatit, marti, perspectiva ratingurilor Bulgariei pentru datorii pe termen lung in valuta si moneda locala de la negativa la pozitiva si a confirmat calificativele la "BBB-", respectiv "BBB".

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut la nivelul "F3", iar plafonul de tara la "BBB+", se arata intr-un comunicat al Fitch. "Scaderea deficitului de cont curent, a datoriilor externe si consolidarea fiscala au redus semnificativ riscurile legate de stabilitatea macroeconomica si financiara", a declarat Ed Parker, director general la Fitch pentru ratinguri suverane. Economia bulgara isi revine si a inregistrat un avans de 2,5% in primul trimestru. Redresarea este sustinuta de exporturi, care au crescut cu 22,2% in primele trei luni, dar cererea interna s-a redus cu 2,1%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
economie,
rating,
fitch,
calificativ
/actualitate/economia-bulgariei-isi-revine-fitch-a-imbunatatit-perspectiva-ratingurilor-tarii-vecine-de-la-negativa-la-pozitiva-8282650
8282650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.