Economia britanică a crescut peste aşteptări

Postat la 27 octombrie 2016 237 afişări

Economia britanică a crescut peste aşteptări

Economia britanică a crescut mai rapid decât estimau analiştii în trimestrul al treilea, sectorul serviciilor reuşind să asigure rezistenţă în faţa unei prăbuşiri după votul pentru Brexit, scrie Bloomberg.

Expansiunea de 0,5% a fost peste estimările de 0,3% făcute de analişti. Sectorul serviciilor a crescut cu 0,8%, depăşind declinurile din construcţii şi producţie.

"Nu sunt încă dovezi ale unui impact imediat al votului pentru Brexit. Economia creşte într-un rimt similiar cu cel din 2015", a spus Joe Grice, economistul şef al Oficiului Naţional de Statistică.

Expansiunea, deşi mai înceată decât creşterea de 0,7% din trimestrul al doilea, a marcat al 15 -lea trimestru consecutiv de creşteri.

Numai trei din 50 de economişti au reuşit să estimeze corect ritmul creşterii, majoritatea estimând un ritm mai încet.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.