"Economia a intrat complet într-o spirală a morţii". Ţara unde inflaţia a depăşit 4000%, iar banii nu mai au nicio valoare

Postat la 28 noiembrie 2017 319 afişări

Banii venezueleni nu mai au practic nicio valoare, iar criza prin care trece ţara se adânceşte, relatează CNN.

"Economia a intrat complet într-o spirală a morţii". Ţara unde inflaţia a depăşit 4000%, iar banii nu mai au nicio valoare

Venezuela se adânceşte într-un dezastru umanitar, generat de politicile economice ale guvernului local, politici în urma cărora moneda ţării, bolivarul, s-a depreciat puternic, iar preţurile au crescut dramatic.

Ţara se confruntă cu o criză puternică de alimente şi medicamente. Inflaţia a crescut la 4.115% faţă de anul trecut, potrivit lui Steve Hanke, profesor la Johns Hopkins University, expert în hiperinflaţie.

Criza s-a acutizat din momentul în care guvernul a intrat în incapacitate de plată a unor datorii. "Economia a intrat complet într-o spirală a morţii. Lucrurile s-au înrăutăţit dramatic în ultimele două săptămâni", arată Hanke.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.