ECHINOCŢIU DE TOAMNĂ 2017. Astăzi, 22 septembrie, ziua este egală cu noaptea. Când se schimbă ORA

Postat la 22 septembrie 2017 380 afişări

Vineri, 22 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă din 2017. Momentul va avea loc la ora 23.01 şi reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Astăzi, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

ECHINOCŢIU DE TOAMNĂ 2017. Astăzi, 22 septembrie, ziua este egală cu noaptea. Când se schimbă ORA

De astăzi, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 22 decembrie. 

Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.