Ecaterina Andronescu: „Nu am auzit să se închidă lumina într-o şcoală pentru că nu şi-a plătit curentul”

Postat la 11 mai 2019 99 afişări

Ministrul Ecaterina Andronescu a precizat, în cadrul unei dezbateri, că nu a auzit să se fi întrerupt lumina într-o şcoală pentru că nu s-a plătit curentul, după ce un reprezentant al Coaliţiei pentru Educaţie a adus în discuţie faptul că a fost scăzut procentul de cheltuieli materiale din unităţi.

Ecaterina Andronescu: „Nu am auzit să se închidă lumina într-o şcoală pentru că nu şi-a plătit curentul”

În cadrul şedinţei anuale a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Învăţământul preuniversitar, reprezentantul Coaliţiei pentru Educaţie Daniela Vişoianu a declarat că România se află mult sub media europeană în ceea ce priveşte raportul dintre cheltuiala pentru salariile cadrelor didactice şi cea alocată cheltuielilor materiale. Raportul dintre procentele alocate la nivel naţional pentru anul 2019 s-a modificat în sensul scăderii bugetului alocat cheltuielilor materiale.

„Raportul traditional la finanţarea per elev între cheltuiala pentru salariile cadrelor didactice şi cheltuielile materiale era în România de 90% faţă de 10%. Media europeană este 60%, faţă de 40%. În anul 2019, deşi am aprobat cu întârziere bugetul, raportul s-a modificat şi mai mult”, spune Daniela Vişoianu.

Astfel, potrivit aceleiaşi surse, avem un procent de 96% pentru salarii şi de doar 4% pentru cheltuieli materiale.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
ecaterina andronescu,
cheltuieli,
alocare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.