Ea e “Zâna Lavandei” din România. Tânăra şi-a creat singură ţinutul mov în inima Transilvaniei, iar imaginile sunt impresionante

Postat la 27 decembrie 2017 1443 afişări

Simona Măricean, căci aşa o cheamă pe „zâna lavandă” (cum îi spun apropiaţii), a ştiut că poate şi a demonstrat că într-un sat din judeţul Sălaj se poate face agroturism de calitate.

După 15 ani petrecuţi în Franţa, locul în care s-a îndrăgostit de lavandă, a zis că e timpul să se întoarcă acasă, acolo unde se simte liberă şi liniştită.

A pornit la drum doar cu pasiunea pentru lavandă şi priveliştea de pe deal. Iar Simona a schimbat o casuţă bătrânească încojurată de nişte buruieni, într-un timp atât de scurt, încât nici acum nu-i vine să creadă. Dar a reuşit ce alţii încă trudesc de ani buni.

„Când am zărit acolo poarta Praetoria m-am văzut nu acum, ci anul viitor. Deja mi-am imaginat totul gata şi exact aşa îmi ies lucrurile acum. Este un fel de a vedea cu sufletul.”, a povestit Simona.

„Este o poveste care începe de la primul şpaclu, pătrunde în cărămizi de lut şi paie, răsună în ţigle de Jimbolia străvechi şi grinzi de gorun. Toate sunt acolo, le-am păstrat şi restaurat ca să rămână povestea peste ani“, adaugă femeia.

Căsuţa se află la doar nouă kilometri de Grădina Botanică de la Jibou şi la 18 kilometri de Grădina Zmeilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.