După Vlad Voiculescu, un nou ministru este demis de premierul Florin Cîţu

Autor: Iulian Anghel Postat la 08 iulie 2021 330 afişări

După Vlad Voiculescu, un nou ministru este demis de premierul Florin Cîţu

Florin Cîţu l-a demis, joi, pe Alexandru Nazare de la ministrul Finanţelor, după o evaluare pe care premierul susţine că a început-o acum 6 luni.

Motivul principal al revocării din funcţie este că la Ministerul Finanţelor sunt proiecte întîrziate, însă Cîţu a specificat că „sunt mai multe lucruri”.

Revocarea a fost trimisă la preşedintele Klaus Iohannis. Cîţu va prelua interimar funcţia de ministru al Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea revocării din funcţie a ministrului de Finanţe Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia, la solicitarea premierului.

„Am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor. Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat”, a declarat premierul, după şedinţa de guvern.

Florin Cîţu a anunţat că a cerut în coaliţie demisia ministrului Finanţelor. „Acesta ne-a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”. Cîţu a anunţat că va prelua el intermiar funcţia de ministru al Finanţelor.

Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.

Florin Cîţu a spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanţelor. Acesta a mai precizat că este posibil ca corpul de control să meargă la Ministerul Finanţelor.

Alexandru Nazare e al doilea ministru remaniat, după Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

Culisele demiterii lui Nazare

Conform unor surse politice, ministrul Finanţelor i-a solicitat premierului să pună în discuţie schimbarea lui în forurile de conducere ale coaliţiei, dar premierul nu a dorit să facă acest lucru.

Preşedintele Iohannis nu vrea să intre în această dispută, îl apreciază pe ministrul Finanţelor, dar nu se va opune solicitării premierului de revocare a acestuia, au precizat sursele citate.

Pe piaţa politică sunt doar zvonuri legate de disputa politică dintre premierul Cîţu şi ministrul Finanţelor, neştiindu-se foarte clar de la ce au pornit neînţelegerile dintre cei doi. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.