După 16 ani de muncă în străinătate, un bărbat din Alba a deschis acasă o fabrică de chipsuri naturale

Postat la 22 februarie 2017 615 afişări

Un bărbat din Alba Iulia, care a muncit 16 ani în Spania, s-a întors acasă unde şi-a deschis o fabrică de chipsuri naturale, acesta spunând că produsul său este fără aditivi alimentari sau conservanţi, şi că a investit în afacere 13.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După 16 ani de muncă în străinătate, un bărbat din Alba a deschis acasă o fabrică de chipsuri naturale

Horea Nicolae Josan Alba a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a trăit ”exodul occidentului, ca toată lumea”, învăţând, în acest timp, foarte multe despre agricultură. În Spania a lucrat în construcţii, alimentaţie publică şi la o tipografie, iar ideea de a începe o afacere cu chipsuri sută la sută naturale i-a venit după o discuţie cu un prieten, care i-a spus că astfel de produse nu există în România.

„Chipsuri d`Alba sunt o alternativă la brandurile puternice, iar afacerea am demarat-o dorind să ofer un produs 100% natural. Altceva în afară de cartofi, ulei şi sare nu se găseşte în aceste pungi. În prezent, nu pot să spun că este o afacere profitabilă, însă sunt fericit când văd că produsele se vând în magazine, baruri şi restaurante din Alba şi am ajuns să am desfacere şi în judeţele Mureş şi Braşov”, a spus administratorul fabricii, Horea Nicolae Josan Alba.

Bărbatul este singurul angajat al fabricii şi susţine că profitul nu este mare, ci cât un salariu care variază între 1.000 şi 1.500 de lei. Are, totuşi, şi ceva să-şi reproşeze.

„Am avut pierderi mari la început din cauza calităţii slabe, însă am lucrat la asta”, spune adrministratorul fabricii de chipsuri.

Afacerea lui este deschisă de doi ani, iar o parte dintre consumatori s-au plâns că chipsurile sunt prea uleioase. Horea Josan şi-a însuşit criticile şi spune că lucrează zilnic la creşterea calităţii. Pentru chipruile naturale foloseşte cartofi româneşti, cumpăraţi de la ţărani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.