DreamWorks Animation plănuieşte concedieri "substanţiale"

Autor: Ana Obretin Postat la 20 ianuarie 2015 32 afişări

DreamWorks Animation SKG Inc. a iniţiat o serie de concedieri "substanţiale", potrivit unui sindicat al angajaţilor din domeniul animaţiei, publicaţia The Los Angeles Times avansând cifra de 400 de salariaţi care vor rămâne fără slujbe.

La câteva luni după ce s-au spulberat şansele de a găsi un cumpărător şi la câteva săptămâni după o serie de schimbări la nivel de management, studioul condus de Jeffrey Katzenberg intenţionează "să-şi reducă semnificativ" echipa, potrivit cotidianului The Los Angeles Times, care citează surse apropiate companiei.

Variety scrie că 150 - 400 de angajaţi vor fi concediaţi, echipa studioului de animaţie - care a lansat francizele de succes "Cum să îţi dresezi dragonul/ How to Train Your Dragon" (2010), "Shrek" (2001) şi "Kung Fu Panda" (2008) - numărând aproximativ 2.200 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al DreamWorks Animation a refuzat să comenteze informaţiile privind concedierile.

Mai mulţi angajaţi ai DreamWorks şi-au informat, săptămâna trecută, sindicatul care îi reprezintă, The Animation Guild, despre faptul că vor fi concediaţi. Informaţia a fost făcută publică de Steve Hulett, reprezentant al The Animation Guild. Acesta a scris companiei de animaţie, săptămâna trecută, pentru a cere informaţii suplimentare despre concedieri, însă nu a primit deocamdată un răspuns.

Printre persoanele concediate se numără animatori şi personal din producţie, precum şi personal tehnic, potrivit L.A. Times şi Variety.

În urmă cu două săptămâni, au fost numiţi noi preşedinţi ai diviziei de animaţie, Bonnie Arnold şi Mireille Soria, în timp ce directorul departamentului de creaţie (Chief Creative Officer) Bill Damaschke şi-a dat demisia.

Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibilă vânzare a studioului, printre alţii cu SoftBank Corp, în septembrie 2014, şi Hasbro Inc, în noiembrie 2014, însă discuţiile s-au încheiat rapid fără rezultat.

Într-o perioadă destul de profitabilă pentru peliculele de animaţie, studioul a înregistrat pierderi uriaşe cu filme precum "Dl. Peabody şi Sherman/ Mr Peabody & Sherman", "Turbo" şi "Cinci eroi de legendă/ Rise of the Guardians".

Săptămâna trecută, DreamWorks Animation a primit însă şi o veste bună, o nominalizare la premiile Oscar pentru filmul "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DREAMWORK ANIMATION,
CONCEDIERI,
/actualitate/dreamworks-animation-planuieste-concedieri-substantiale-13775968
13775968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.