Dragnea, despre numirea procurorilor şefi: În unele state numeşte preşedintele, în altele ministrul

Postat la 01 martie 2018 109 afişări

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, legat de Comisia de la Veneţia, că forul poate să recomande oricare dintre variantele deja funcţionale în Europa şi a enumerat câteva dintre acestea, numirile fiind făcute de premier, preşedinte sau forurile judecătoreşti.

Dragnea, despre numirea procurorilor şefi: În unele state numeşte preşedintele, în altele ministrul

"În MCV se vorbeşte despre consultarea comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte numirea procuroriilor de rang înalt. În Europa există mai multe modele: numiţi de ministru, în alte ţări de Parlament, altele de preşedinte, în altele de CSM-urile lor", spune Liviu Dragnea, care se întreabă retoric ce model să ofere Comisia de la Veneţia.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bucureşti, că nu există nicio relaţie între MCV şi Articolul 7 al Tratatului UE, deoarece nu există nicio ameninţare sistemică faţă de statul de drept.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.