DPD România: Sub 6% din livrările lunare ale curierilor sunt reprogramate

Autor: Georgiana Călin Postat la 22 iunie 2017 198 afişări

Aproximativ 5,8% din livrările lunare realizate de DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală, sunt reprogramate. De asemenea, din totalul celor care solicită reprogramarea livrărilor, circa 67% păstrează adresa de livrare, dar modifică ziua în care pot primi coletele.

DPD România: Sub 6% din livrările lunare ale curierilor sunt reprogramate

În timp ce majoritatea celor care solicită reprogramarea livrărilor modifică ziua de livrare, dar păstrează adresa unde doresc să primească coletele, 24% dintre cei care îşi reprogramează livrările modifică adresa de livrare către Parcel Shop DPD, iar aproape 10% solicită o reprogramare către o nouă adresă de livrare.

„Se poate întâmpla ca, din diverse motive, clienţii să solicite o reprogramare a livrării, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă foarte des. Chiar şi aşa, aceştia au posibilitatea de a-şi reprograma livrarea simplu şi rapid prin intermediul platformei Livrare Nouă, special creată pentru a uşura munca atât clienţilor, cât şi curierilor”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Potrivit acestuia, de la începutul anului, până în prezent, volumul livrărilor reprogramate din diverse motive a atins pragul de 215.000.De cele mai multe ori, principalele motive pentru care clienţii DPD România solicită o reprogramare a livrării sunt constituite de faptul că nu sunt prezenţi la adresă în ziua livrării, nu deţin suma ramburs necesară pentru achitarea contravalorii produselor sau se află în vacanţă.De asemenea, în cazul în care serviciul presupune returnarea de documente semnate către expeditor, precum contracte sau termeni şi condiţii, destinatarul solicită răgaz pentru a se informa şi reprogramează livrarea.

În ceea ce priveşte clasamentul oraşelor cu cele mai multe livrări reprogramate de la începutul anului, până în prezent, acesta este condus de zona Bucureşti-Ilfov, urmată de Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.