Doxingul, o nouă formă de hărţuire, marele pericol al dating-ului online. Fiecare al 6-lea utilizator a trecut prin doxing

Postat la 19 iulie 2021 263 afişări

Doxingul, o nouă formă de hărţuire, marele pericol al dating-ului online. Fiecare al 6-lea utilizator a trecut prin doxing

Fiecare al şaselea utilizator a trecut prin expunerea publică a datelor personale în timp ce-şi căuta online un partener. Cea mai răspândită problemă este, însă, cyberstalking-ul: 17% dintre respondenţii unui sondaj recunosc că au fost urmăriţi pe reţele de către o persoană cu care nu s-au potrivit.

În unele ţări, aplicaţiile de dating au devenit cel mai popular mod de întâlnire a oamenilor, în timp ce comunicarea cuplurilor moderne este aproape de neimaginat fără reţelele sociale.

Odată cu mutarea relaţiilor interpersonale în lumea digitală, colectarea şi expunerea publică a datelor cu caracter personal (cunoscută şi sub numele de „doxing”) a devenit un motiv major de îngrijorare.

Echipa Kaspersky a realizat un sondaj, expunând principalele ameninţări şi temeri cu care s-au confruntat utilizatorii în timpul întâlnirilor online. Experţii companiei au constatat că fiecare al şaselea utilizator a trecut prin doxing în timp ce îşi căuta un partener online.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
trecere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.