Două fenomene dezastruoase care au salvat Pământul de la distrugere

Postat la 03 ianuarie 2018 233 afişări

În iunie 1991, vulcanul din Filipine, Pinatubo, a produs una dintre cele mai cunosute erupţii vulcanice din secolul XX. Erupţia a dus la moartea a 800 de persoane, iar peste 10.000 au rămas fără locuinţe. Norul de cenuşă propagat în atmosferă a dus la răcirea cu 0,5 grade Celsius a temperaturilor.

Două fenomene dezastruoase care au salvat Pământul de la distrugere

Alături de cantităţile mari de magmă şi cenuşă din Pinatubo a fost eliberată şi o cantitate mare de clorură de hdrogen. Dacă acesta ar fi ajuns în stratosferă ar fi dus la producerea unei reacţii chimice care ar fi subţiat dramatic stratul de ozon. Conform The Guardian, apariţia ciclonului tropical Yunya a dus la răspândirea unei cantităţi mari de clorură de hidrogen înainte ca aceasta să ajungă în stratosferă.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.