Două dintre cele mai puternice bănci ar putea să FUZIONEZE şi să creeze o bancă-gigant

Postat la 22 septembrie 2017 468 afişări

UniCredit Italia a anunţat recent că este interesată de o eventuală fuziune cu Commerzbank, a doua bancă germană, potrivit unor surse citate de Reuters. Dacă se va concretiza tranzacţia, ar urma să se creeze una dintre cele mai mari bănci din Europa.

Două dintre cele mai puternice bănci ar putea să FUZIONEZE şi să creeze o bancă-gigant

Cea mai mare bancă italiană, care caută potenţiali parteneri în Europa, a semnalat că este interesată de o fuziune, care ar putea avea loc odată ce planul de restructurare al băncii va fi finalizat, în următorii doi ani.

 

Deşi este încă în stadiu incepient, interesul UniCredit pentru Commerzbank, guvernul german, care deţine 15% din Commerbank, după ce a salvat-o în timpul crizei financiare, ar putea să paveze o fundaţie pentru ceea ce ar fi una dintre cele mai mari fuziuni din istoria băncilor europene, din afara graniţelor unei singure ţări.

 

Acţiunile Commerzbank au crescut cu peste 3% în Frankfurt după anunţul Reuters, în timp ce UniCredit a scăzut cu aproape 3% în Milano.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
banci,
creare,
fuziune,
gigant,
reuters,
germania,
anunt,
unicredit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.